<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640739792862602&ev=PageView&noscript=1" />
Mijn Account

4 jaar en 6 dagen geleden openden we de deuren van onze allereerste vestiging. Vandaag hebben we moeten besluiten dat we de deuren over een week weer moeten sluiten. En dat doet pijn.

Enthousiast zijn we op pad gegaan met een simpele, ingewikkelde missie: autodelen op vliegvelden de norm maken. Zo wilden we de productie van huurauto's overbodig maken, en tegelijkertijd de ervaring van parkeren en huren op het vliegveld fijner en betaalbaarder maken. En dat was wel nodig, bleek uit de duizenden mensen waar we de afgelopen jaren een autosleutel van kregen of aan gaven. 

Toch is dat niet genoeg gebleken. Autodelen blijft eng, en het kostte ons dus veel moeite en geld om parkeerders te bereiken. Ook al kwamen jullie massaal terug keer op keer, we groeiden er toch niet snel genoeg door. Ook aan de huurkant zei ieder trendrapport in 2014 dat de prijzen in de autohuur op een 'all-time low' waren en zeker omhoog zouden gaan. Ze gingen echter elk jaar verder omlaag, tot het punt dat je nu bij grote autoverhuurders al voor 11 euro per dag een auto met onbeperkte kilometers kunt huren op Schiphol. Omdat wij een prijsvechter zijn, gingen we mee, maar dat sneed wel in onze marges. 

Zo hebben we nooit winst kunnen maken, ook al maakten we veel mensen blij. Wel hebben we elk jaar weer een nieuwe informal investor, venture capitalist of zelfs 163 crowdfunders mogen verwelkomen. Maar niemand wil eeuwig verlies financieren. Dus helaas hebben wij onze droom moeten laten varen, en sluiten we ParkFlyRent. 

Het grootste deel van ons team heeft al een nieuwe functie gevonden, maar onze twee getalenteerde stagiairs Sam en Jop nog niet: wie er dus nog per direct een mooie stageplek weet, horen we graag van!

Onze aankomende parkeerders en huurders zijn allemaal op de hoogte gebracht, en voor auto's die we nog in beheer hebben hebben we een goede oplossing zodat ze hun auto netjes terugkrijgen aan het eind van hun parkeerperiode. 

In de tussentijd dank ik iedereen die ons door de jaren heen heeft gesteund: onze fantastische medewerkers en stagiairs (en mijn en hun partners die ons altijd gesteund hebben), alle professionals waar we mee hebben samengewerkt voor verzekering, IT, 24-uurs shuttledienst, kantoorruimtes, etc etc. Maar bovenal dank ik de echte pioniers die ons avontuur mogelijk hebben gemaakt: onze gebruikers, en onze investeerders/leningsverstrekkers, die allemaal de leap of faith hebben gemaakt samen met ons.

Mijn dank is groot!

Niels de Greef
oprichter ParkFlyRent