<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640739792862602&ev=PageView&noscript=1" />
Mijn Account

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, het is zo’n mode-term. Toch is duurzaamheid niet alleen belangrijk maar zelfs een vereiste voor elke onderneming die de toekomst wil hebben. Hoe duurzaam is een initiatief als ParkFlyRent dan eigenlijk?

 

Minder kilometers

Ons onderzoek wijst uit dat 56% van de autobezitters parkeren op de luchthavens te duur vindt. Dat resulteert erin dat maar liefst 28% van de vakantiegangers vanaf Schiphol zich door vrienden en familie laat afzetten op het vliegveld. Dat houdt in dat er voor één vakantie niet twee maar vier keer de afstand van huis naar Schiphol afgelegd wordt. ParkFlyRent biedt die vakantieganger de mogelijkheid om toch ervoor te kiezen de auto op Schiphol te laten, wat kilometers scheelt.

Diezelfde auto wordt wel weer ingezet in de huurmarkt, waar hij echter de kilometers maakt die anders een huurauto van Sixt, Hertz of één van de concurrenten zou maken.

Minder parkeerruimte

Als genoeg mensen van ParkFlyRent gebruik maken, staan er minder auto’s stil rond de vliegvelden en zijn er minder parkeerplekken nodig, dus minder asfalt en meer groen. Dat is dus duurzaam parkeren!

Minder auto’s

De grote autoverhuurders hebben rondom de luchthavens duizenden auto’s in hun wagenpark. Als we daar goed mee kunnen concurreren, kopen zij minder auto’s en worden er dus minder auto’s geproduceerd, wat weer goed is voor het milieu. Wist je dat de productie van een gemiddelde nieuwe auto van zo’n 1250 kg ongeveer 11.500 Kwh aan energie kost? Ter vergelijking, een gemiddeld huishouden verbruikt 3.340 Kwh per jaar. Per auto die dus niet gemaakt hoeft te worden besparen we het volledige energieverbruik van meer dan drie gezinnen. Dat weegt overigens ook ruim op tegen het iets hogere verbruik en uitstoot van extra kilometers van een iets oudere auto.

Hulp aan ondernemers in derdewereldlanden

ParkFlyRent onderschrijft het principe van de 1%-club: de wereld kan heel wat mooier kan worden als iedereen 1% van zijn tijd, kennis of inkomen deelt met diegenen die het minder goed hebben. ParkFlyRent doneert niet 1% maar zelfs 10% van onze winst aan projecten van de 1% club en de Stichting Wakibi. We richten ons met name op projecten in ontwikkelingslanden die zelfredzaamheid en ondernemerschap promoten. Ook jij kunt direct meedoen en geld doneren, maar ook even wachten tot nadat je terug bent van je volgende vakantie: alle profit-sharing die je als gebruiker van ParkFlyRent toekomt, kun je indien gewenst ook gelijk doneren aan het ParkFlyRent 1% fonds, wat voor 100% besteed wordt aan projecten van de 1% club en Stichting Wakibi.

 

Waar er over ons geschreven en gesproken werd