<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640739792862602&ev=PageView&noscript=1" />
Mijn Account

Hoe-werkt-het-vragen

ParkFlyRent heeft in maart 2014 haar eerste vestiging geopend bij Schiphol. We zitten op 5 kilometer van de vertrekhal van Schiphol, aan de Beechavenue in Schiphol-Rijk, makkelijk gelegen ten zuiden van Schiphol tussen de A2, A9 en A4 in. Daar lever je je auto in, krijg je een lekker bakje koffie en documenteren we eventuele schades. Vervolgens brengen we je met je eigen auto in vijf minuten naar Schiphol, zodat je niet hoeft te wachten tot een busje vol is of hoeft te sjouwen met je koffers.

ParkFlyRent maakt eerst je auto van binnen en buiten schoon. Vervolgens verhuren we je auto aan zorgvuldig gescreende huurders, met volledige verzekering. Na de verhuur maken we de auto opnieuw schoon en ruim voor het einde van je reis staat de auto weer klaar voor je terugkomst. Als de auto niet verhuurd is, staat hij veilig geparkeerd in onze overdekte en beveiligde parkeergarage, direct onder onze vestiging aan de Beechavenue 54 te Schiphol-Rijk.

We vragen je de auto met een volle tank in te leveren. Mocht je hier geen tijd voor hebben, rijden we graag met je langs een tankstation op de weg naar Schiphol. Elke huurder is verplicht de auto weer vol in te leveren, en dit controleren we uiteraard. Ook auto's op LPG en hybride/vol-elektrische auto's zijn welkom. We kunnen de auto's in onze parkeergarage ook opladen en hebben een laadpas van The New Motion zodat onze huurders onderweg op kunnen laden.

Ja, mits je online gereserveerd hebt en wij je reservering goedgekeurd hebben. Het liefst weten we dat zo ver mogelijk van tevoren, dat geeft ons tijd om je auto te kunnen verhuren en onze personeelsplanning zodanig af te stemmen dat we je snel kunnen helpen. Bij het reserveren geef je je verwachte aankomsttijd op Schiphol aan, dan weten wij ongeveer hoe laat we je kunnen ophalen. Als je een kwartiertje vroeger of later bent, geen punt, wordt het een half uur of meer, bel ons even.

Sinds maart 2014 is onze eerste vestiging open bij Schiphol. We zijn druk aan het voorbereiden om meer vestigingen te openen. Ben je benieuwd waar dit zal zijn? En naar de verdere ontwikkelingen? Houd de website en onze social media pagina's in de gaten..

Als dat kan, heel graag. Wij verhuren de auto uiteraard zonder dobbelsteentjes aan de binnenspiegel, flesjes prik en zonnebrillen. Het frontje van de radio hebben we wel nodig. Mocht je iets vergeten zijn of je hebt bijvoorbeeld een kinderstoel nodig, geen probleem, die slaan we veilig voor je op.

ParkFlyRent verhuurt de auto aan dezelfde markt die bedrijven als Hertz, Avis en Sixt bedienen. Namelijk bezoekers aan Nederland die tijdelijk een auto nodig hebben, maar ook Nederlanders die een paar daagjes een auto willen huren. Daarbij kunnen ze bij ParkFlyRent goedkoper een auto huren, of voor hetzelfde bedrag een grotere auto. ParkFlyRent screent de huurders, zodat alleen bestuurders die niet meer dan drie ongevallen in de laatste vijf jaar hebben gehad waarbij de schuld bij de huurder lag en geen strafbare feiten of alcohol/drugsgerelateerde misdrijven hebben gepleegd in de afgelopen vijf jaar de auto mogen huren. Ook verifiëren we de identiteit middels zowel rijbewijs als paspoort met behulp van de geavanceerde technologie van RentalCheck. Zo weten we zeker aan wie we je bezit toevertrouwen. Meer weten? Bekijk onze pagina hierover.

 

Van elke huurder trekken we het verleden na. Dat betreft niet alleen de rijervaring en eventuele schadegevallen, maar ook of de huurder in kwestie ooit met justitie in aanraking geweest is en of hij/zij in de BOVAG Elena database voor frauduleuze huurders geregistreerd staat. Wij verifiëren de identiteit van de huurder middels rijbewijs en paspoort met behulp van de geavanceerde scanner van RentalCheck en houden een borgreservering in op de creditcard van de huurder tijdens de huurperiode, zodat eventuele schade gelijk verhaald kan worden. 

Internationaal onderzoek van Hertz wijst uit dat er per 1.000 verhuurdagen slechts 1,6 keer schade wordt gereden, meestal lakschade. Dit scheelt niet veel met het gemiddelde aantal schadegevallen wat mensen met hun eigen auto hebben. In de praktijk blijkt iemand die netjes rijdt in zijn eigen auto, net zo netjes of vaak zelfs wat voorzichtiger te rijden in een huurauto. Ook houdt de huurder altijd een eigen risico bij schade, wat extra motiveert om voorzichtig te rijden. Verder screenen wij de huurders uitgebreid.

Vanzelfsprekend! Zelf zijn we open van 7 tot 23 uur, 365 dagen per jaar. Buiten die tijden werken wij met een professionele shuttleservice en een veilige dropbox. Benieuwd hoe dat werkt? Kijk hier maar!

En-wat-nou-als-vragen

Dan is dat het verlies van ParkFlyRent. Je parkeert bij ons altijd gratis, geen addertjes onder het gras.

ParkFlyRent staat garant voor een goede schadeafhandeling. Iedere auto wordt verzekerd via Bovemij (los van je eigen verzekering dus) tot € 5.600.000. Alle schade wordt door ParkFlyRent betaald en we proberen altijd de schade te herstellen voor je terug bent van je vakantie. Daar hebben we speciale voorkeursafspraken voor met erkende schadeherstellers in onze omgeving. Als dit toch een keer niet niet lukt en de schade is niet rijdbaar, dan krijg je van ons een vervangende auto mee, die we thuis komen omruilen voor je eigen auto zodra die weer gerepareerd is. Als de schade rijdbaar is, krijg je je auto mee en kun je zelf een tijdstip kiezen om hem te laten repareren, waarbij de rekening direct naar onze verzekeraar toe gaat.

Klik hier voor de algemene verzekeringsvoorwaarden van Bovemij.

Als er een paar weken na je vakantie zo’n vervelende paarse envelop door je brievenbus komt voor een overtreding tijdens de periode dat wij de verantwoordelijkheid hadden over je auto, dan stuur je de boete door naar ParkFlyRent via deze pagina (of ouderwets met de post). Wij betalen de boete vervolgens direct aan het CJIB, en keren jou een vergoeding van € 10 uit voor het ongemak. Zelf verhalen wij de boete natuurlijk weer op de huurder in kwestie.

Maak je overigens geen zorgen als je een boete binnen krijgt: boetes staan altijd op kenteken en dus niet op jouw naam, dus dat heeft voor jou geen gevolgen in de toekomst.

Garant staan voor je auto doen we dankzij onze ParkFlyRent polis bij Bovemij, waar we je auto verzekeren tijdens de verhuur. De verzekering dekt materiële schade tot maar liefst € 2,5 miljoen en immateriële schade tot € 5,6 miljoen. Zo weet je zeker dat je goed zit. 

ParkFlyRent is daarnaast BOVAG-lid en partner van vele grote organisaties. Zo vertrouwen onder andere leasemaatschappijen en grote werkgevers ons ook hun auto's toe. Wij zijn geregistreerd bij de KvK onder handelsnummer 59955430 als ParkFlyRent Schiphol B.V. Naast tweevoudig winnaar van o.a. de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs, Athlon Smart Mobility Award en de Junior Mercator Award van de Radboud Universiteit, zijn we ook veelvuldig in de pers geweest. Wil je meer weten over hoe onze klanten ons ervaren, dan kun je onze reviews op de homepage zien, of op Trustpilot & Facebook.

 

Een worst-case scenario, waar we gelukkig nog niet mee te maken hebben gehad, maar uiteraard wel op voorbereid zijn. In dit geval biedt ParkFlyRent samen met Bovemij namelijk de beste voorwaarden in de markt.

Als onderdeel van de all-risk dekking door Bovemij krijg je in veel gevallen niet de dagwaarde maar gewoon de aanschafwaarde van je auto vergoed. Heb je de auto al wat langer, dan keert de verzekering de dagwaarde uit, waar ParkFlyRent minimaal 10% bovenop vergoed.

Toch niet genoeg om een vergelijkbare auto te kopen? Dan helpen we je middels onze unieke aanschafhulp: ParkFlyRent zoekt dan met je mee voor een goede vervanger voor je auto, en als het ons niet lukt om die te vinden voor 110% van de dagwaarde, verhogen we onze vergoeding tot 20% bovenop de dagwaarde. Sowieso krijg je van ons een vervangende auto mee tot je je nieuwe auto hebt (maximaal 30 dagen). 

ParkFlyRent zorgt ervoor dat je auto ruim voor je terugkomst weer bij ons staat, zodat wij tijd hebben om de auto nog een keer te reinigen. Ook houden we je vlucht online in de gaten op de dag van terugkomst, zodat we het zien als je vlucht flink vertraagd of vervroegd is. Als je een andere vlucht moet nemen, laat het ons zo snel mogelijk weten via sms, mail of bel ons even, zodat we je toch op tijd kunnen ophalen.

Dan kun je toch niet autorijden ;) En nu het serieuze antwoord. ParkFlyRent gaat verplichtingen aan met haar huurders, en kan een auto dus niet midden in een verhuurperiode terugroepen. Als je auto niet verhuurd is, krijg je hem natuurlijk zo weer mee. Anders zoeken we een alternatieve oplossing, bijv. een leenauto. We laten je zeker niet zomaar staan.

Winstdeling-vragen

Jazeker! ParkFlyRent probeert de auto goed te verhuren, het liefst zo lang mogelijk aan één huurder. Als de auto goed verhuurd wordt, deel je mee in de winst. Dit werkt als volgt: aan het eind van je vakantie kijken we hoeveel kilometers er gereden zijn met je auto. Daar halen we 50 km per dag vanaf en over het restant verdien je € 0,10 per km. Gemiddeld verdient een parkeerder zo'n € 30/week extra bovenop de gratis parkeerplek, wasservice en shuttledienst. Dit kan oplopen tot in de honderden euro's.

Het korte antwoord is nee: de eerste 50 kilometer per geparkeerde dag betalen we geen vergoeding over. ParkFlyRent maakt namelijk kosten voor iedere auto (parkeerplekken, arbeidsuren, waskosten en verzekeringskosten bijv.). Als we je auto niet verhuren, draaien wij dus verlies, wat ons ondernemersrisico is. De eerste paar verhuurdagen hebben wij nodig om onze eigen kosten eruit te halen. Dat vertalen we als de eerste 50 km per dag, waar je nog niks aan verdient. Daar heb je dus je besparing op parkeerkosten, wasservice en shuttledienst voor terug. Voor elke kilometer die wordt afgelegd boven die ondergrens krijg je € 0,10. Stel dus dat je auto 1000 km rijdt tijdens je vakantie van 5 dagen, dan krijg je 1000-250 = 750 km oftewel € 75 extra uitbetaald. Is je auto weinig verhuurd en haal je de ondergrens niet? Dan is je voordeel beperkt gebleven tot een gratis parkeerplek, shuttleservice en reiniging van je auto. Je betaalt nooit bij ons. Dat is toch beter dan terugkomen en 100 euro betalen om je vuile auto op te halen met een busje van een afgelegen parkeerterrein?

Gemiddeld komt de huurvergoeding uit op zo'n € 52, de hoogste vergoeding tot op heden was € 792.  

Wij verdienen niks aan het parkeren van auto's, maar hebben daar natuurlijk wel kosten aan (parkeerplek, waskosten, personeelskosten, IT enzo). Die kosten verdienen we terug aan het verhuren van de bij ons geparkeerde auto's. Verhuren we de auto niet of nauwelijks, dan betaal jij natuurlijk nog steeds niks, maar draaien wij dus verlies. Verhuren we jouw auto goed, dan maken wij winst. Een deel van die winst delen we weer met jou, en 10% van onze winst doneren we aan het goede doel. Daarnaast proberen we er natuurlijk ook zelf aan te verdienen: wij geloven dat de beste manier om echte, blijvende verandering te brengen (en ons team te kunnen blijven betalen) is om een goed verdienmodel te hebben en dus niet afhankelijk te zijn van subsidies of giften.

€ 0,10/km als vergoeding, is dat genoeg? Een logische vraag: het is best lastig om te weten wat je auto je nou eigenlijk kost. 

ParkFlyRent is er voornamelijk om te zorgen dat je parkeerkosten naar € 0 zakken, maar het zou zonde zijn als je terugkomt van vakantie en de besparing op je parkeerkosten weer regelrecht kwijt bent aan de extra onderhoudskosten voor je auto. Daarom is er onze kilometervergoeding. Je kunt op de site van de ANWB uitrekenen wat jouw auto precies per kilometer kost. De kosten voor extra kilometers door ParkFlyRent kun je zien door te kijken naar je variabele kosten min je brandstofkosten. De vaste kosten voor verzekering, wegenbelasting e.d. heb je namelijk toch, of je nou bij ons parkeert of niet, en de brandstofkosten heb je niet omdat wij zorgen dat de auto met evenveel brandstof weer terugkomt. 

Hieronder een voorbeeld voor een VW Golf Station uit 2013: de dikgedrukte kosten (7,8 cent/km in totaal in dit voorbeeld) zijn de kosten waar onze vergoeding tegenover staat. Algemeen geldt dat hoe kleiner je auto is, hoe lager deze kosten zijn. Voor een Kia Picanto bijv. komt dit uit op 4,4 cent/km)

 • Uw autokosten
  Per kilometer
 • Vaste kosten  
  € 0,11
  • 1. Vaste afschrijving4,0 ct/km
  • 2. Verzekering3,2 ct/km
  • 3. Motorrijtuigenbelasting3,1 ct/km
  • 4. Onderhoud carrosserie en diversen0,6 ct/km
 • Variabele kosten  
  € 0,16
  • 5. Variabele afschrijving2,1 ct/km
  • 6. Brandstof8,4 ct/km
  • 7. Reparatie en onderhoud4,7 ct/km
  • 8. Banden1,0 ct/km

Soms wel, dat ligt aan je auto en aan je reisperiode: met name als je langer wilt parkeren bieden we je graag een garantievergoeding aan. Hoe hoog die is is afhankelijk van wat voor auto je hebt en wanneer je 'm parkeert: een nieuwe auto in een hoog segment die tijdens het hoogseizoen lang bij ons geparkeerd wordt levert de hoogste garantieopbrengst op. Wil je weten hoeveel? Meld je auto dan aan en vul bij 'opmerkingen' in: 'make me an offer I can't refuse!' , dan gaan wij ons best doen! Is je garantievergoeding je niet hoog genoeg? Dan annuleer je gewoon.

Vragen over voorwaarden

Ja, nog net. ParkFlyRent neemt personenauto’s tot acht jaar oud aan, mits ze in goede staat zijn en minder dan 200.000 km (benzine/gas) of 250.000 km (diesel) op de teller hebben. Soms nemen we een oudere auto aan, bijvoorbeeld als het een auto is van een premium merk (Volvo, Mercedes, BMW, Lexus, etc.) en we voldoende vraag hebben om deze toch te kunnen verhuren. Zeker weten? Reserveer dan een parkeerplek en we laten het je gelijk weten! Of stuur een mailtje, liefst met een foto van je auto erbij.

Ja, helaas wel. Een huurder verwacht een schone auto zonder onaangename geurtjes. En geuren en dierenharen zijn voor ons niet à la minute te verwijderen. Auto’s die naar rook of dieren ruiken moeten we dus weigeren. Bij twijfel, neem even contact met ons op.

In principe wel, als het mag van je leasemaatschappij en je werkgever. We vertellen je graag meer op de speciale pagina daarover.

Zakelijk geïnteresseerd? Wij komen graag in contact met bedrijven wiens medewerkers vaak vliegen, zodat we een aantrekkelijk aanbod kunnen doen om de parkeerkosten voor je medewerkers naar nul te reduceren en diezelfde medewerkers een luxe service te bieden. Lees er meer over!

Om verzekeringsredenen mogen wij alleen een auto aannemen van de officiële eigenaar, of van iemand die namens de eigenaar specifiek hiertoe gemachtigd is. Je kunt dus je auto bij ons parkeren mits je een ingevuld machtigingsformulier meeneemt.

Het korte antwoord is helaas ‘nee’. Het is voor ons moeilijk om auto’s te verhuren die we zo kort in bezit hebben. Dit omdat we de auto goed moeten reinigen en op tijd weer klaar willen hebben staan voor je terugkomt. Daarom houden we een minimum van vijf dagen aan.

Het lange antwoord is ‘misschien’. Meld je auto gewoon aan en dan kijken we of we toch iets voor je kunnen betekenen. Als we voor jouw vakantieperiode meer vraag naar auto’s dan aanbod hebben, kun je alsnog bij ons terecht. Zo niet, dan laten we het je zo snel mogelijk weten en bieden we je een scherp aanbod om betaald te parkeren. 

Jazeker. Sterker nog, als je je auto voor 30 dagen of langer aanbiedt kunnen we je, afhankelijk van het type auto wat je rijdt en de periode waarin je hem aanbiedt, zelfs een gegarandeerde opbrengst bieden. Dat werkt simpel. Meldt je auto gewoon volgens de reguliere wijze aan, en vermeldt erbij in het veld ‘opmerkingen’ dat je graag een aanbod ontvangt voor een gegarandeerde opbrengst. Wij bekijken dan je aanmelding en laten je binnen een dag weten wat we je kunnen garanderen. Zo zorgen we ervoor dat het ook voor langere periodes de moeite waard is om bij ons te parkeren.

Jazeker. Wij streven naar een zo efficiënt mogelijk gebruik van auto's, en nemen daarom graag je auto aan wanneer je hem even niet nodig hebt. Mits je auto in goede staat verkeert, kunnen we je een aanbod doen om je auto te verhuren via ons. De vergoeding die je daarmee verdient is niet astronomisch hoog, maar waarschijnlijk wel genoeg om de vaste kosten van je auto te dekken. Meld je auto gewoon volgens de reguliere wijze aan, en vermeldt erbij in het veld ‘opmerkingen’ dat je niet op vakantie gaat maar je auto een tijdje niet nodig hebt en graag een aanbod ontvangt voor verhuur via ons. Wij bekijken dan je aanmelding en laten je binnen een dag weten welke opbrengst we je kunnen garanderen. De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van je auto (hoe nieuwer en hoe luxer, hoe hoger de opbrengst) en de periode waarin je je auto aanbiedt (in de zomer hebben we meer vraag dan in de winter).

Hier vind je meer info over onze voorwaarden. Zoals je ziet zit daar wat speling in: de ene auto is de andere niet, en daar houden we rekening mee. Als je het zeker wilt weten, kun je jezelf aanmelden en een parkeerplek reserveren, dan laten we je het gelijk weten. Vermeld dan eventuele bijzonderheden in het vak 'opmerkingen'. Of neem gerust even met ons op (zie rechterbalk). 

 

Zeker, wij zijn dol op elektrische auto's! Onze huurders zijn vaak blij met een milieuvriendelijke en zuinige auto. Vol-elektrische auto's zijn soms wat minder populair in de verhuur gezien de beperkte actieradius, maar we bieden het met alle liefde en plezier aan. We kunnen de auto's in onze parkeergarage ook opladen en hebben een laadpas van The New Motion zodat onze huurders onderweg op kunnen laden.

 

Overige vragen

ParkFlyRent vindt het heel belangrijk iets terug te doen voor de wereld. Wij doneren 10% van onze winst aan de Stichting Wakibi, dat kleine ondernemers in derdewereldlanden ondersteunt om hun onderneming te laten groeien en zo een betere toekomst voor hun kinderen te verdienen. Ook jij kunt direct meedoen en geld doneren, maar wacht even tot je terug bent van je volgende vakantie. Alle profit-sharing die je als gebruiker van ParkFlyRent verdient, kun je namelijk indien gewenst ook gelijk doneren aan dit goede doel.

Geweldig om te horen! We zoeken nog hulp met de volgende zaken:

 • Naamsbekendheid. We zijn dolblij met een artikel in een krant, vakblad, blog, of als je over ons vertelt op een verjaardag of op je werk.
 • Financiering. We bieden een hoge rente op achtergestelde leningen vanaf € 1000.
 • Het opbouwen van het beste team ter wereld. Vanaf heden hebben we ruimte voor een stagiair bedrijfseconomie/kunde, marketing en/of IT. Ook gaan we intakegesprekken voeren om de meest klantgerichte, proactieve en georganiseerde medewerkers te zoeken, die ons gaan helpen om marktleider in de Europese luchthaven-deelauto-verhuur te worden. We zoeken een sales & marketing enthousiasteling, meerdere parttimers voor planning en customer care en een aantal betrouwbare studenten.

Kun je ons helpen of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar info@parkflyrent.nl

Die vraag hebben we zelf ook aan de Belastingdienst voorgelegd, omdat we dat echt helemaal zeker wilden weten. Het zou namelijk een kostbaar verhaal worden als je na je vakantie opeens kilometers hebt die je zelf niet hebt gereden, maar die er wel voor zorgen dat je bijtelling moet betalen. Gelukkig heeft de Belastingdienst middels een ruling aangegeven dat dit geen probleem is. De Belastingdienst zegt dat je door de getekende gebruikersovereenkomst met ParkFlyRent, waar zowel de beginstand als eindstand van je kilometers op staat, afdoende hebt aangetoond dat je de auto in die periode niet tot je beschikking hebt gehad. Bewaar de gebruikersovereenkomst dus bij je kilometerregistratie, en je zit goed. Toch nog vragen? Stel ze gerust!

Jazeker! Ook voor bedrijven is parkeren bij luchthavens een kostbare aangelegenheid, en wij helpen dus graag om daarop te besparen. Je bespaart namelijk als werkgever de volledige parkeerkosten en uw medewerker rijdt weer in een schone auto weg bij terugkomst. De meerkosten van gereden kilometers worden gecompenseerd door de kilometervergoeding. 

Wel belangrijk: als ParkFlyRent vinden wij het belangrijk dat we zeker weten dat de auto verhuurd mag worden. We komen namelijk niet graag in een situatie terecht waarbij een medewerker zonder medeweten van een tekenbevoegd persoon de auto aanbiedt. Daarom vragen we de eerste keer dat één van je teamleden bij ons parkeert om
- een kopie uittreksel KvK
- een machtigingsformulier met handtekening van iemand die op dat uittreksel als tekenbevoegd is aangemerkt
- een kopie paspoort/rijbewijs van die persoon 

Eerst meer weten hoe het werkt? Mail gerust naar b2b@parkflyrent.nl. Voor grotere werkgevers komen wij ook graag een keer langs om de voordelen uit te werken. Zo kunnen wij bijv. ook stilstaande leaseauto's in beheer nemen en zo de kosten van stilstand verminderen.